fbpx

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași oferă servicii medicale de calitate pentru screening-ul combinat pentru sindromul Down (trisomia 21) în primul trimestru

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași oferă servicii medicale de calitate pentru screening-ul combinat pentru sindromul Down (trisomia 21) în primul trimestru. Acest centru medical respectă standardele de calitate FMF (The Fetal Medicine Foundation), care sunt esențiale în depistarea precoce a trisomiei 21 în timpul sarcinii.

Una dintre condițiile esențiale pentru oferirea acestor servicii este calificarea ecografistului, Dr. Gheorghe Iliev, care este certificat FMF pentru The 11-13 weeks scan. De asemenea, el reactualizează anual licența pentru soft-ul FMF și este supus unui audit anual pentru a-și menține certificarea. Baza de date a pacientelor din ultimul an trebuie să fie de cel puțin 30 de gravide/an, iar controlul calității examenului ecografic se face pe baza imaginilor ecografice pentru transulența nucală, os nazal, flux tricuspidian, flux în ductul venos și ecografie Doppler în arterele uterine.

Laboratorul Centrului Medical Dr. Gh. Iliev este dotat cu un analizor automat de imunologie KRYPTOR compact PLUS, analizor certificat FMF. Recomandările FMF pentru procesarea probei de sânge recoltată pentru analiza Dublu Test (proteina PAPP-A și βHCG liber) trebuie respectate cu strictețe. Dozarea markerilor biochimici (proteina PAPP-A și βHCG liber) se face în primele 72 de ore din momentul recoltării și se efectuează în cadrul centrului medical, eliminând necesitatea transportării probelor la alt laborator sau în alt oraș.

Softul Astraia (FMF, First Trimester Screening Risk Calculation Software, module 2012) este utilizat de Centrul Medical Dr. Gh. Iliev pentru evaluarea riscurilor trisomiei 21, trisomiei 18 și trisomiei 13. Acest soft evaluiază și riscurile preeclampsiei severe și restricției de creștere fetală. Reînnoirea anuală a licenței se face în baza auditului ecografistului. În plus, centrul medical are o listă cu medici obstetricieni din România care au licența la zi pentru Softul Astraia (FMF, First Trimester Screening Risk Calculation Software, module 2012).

Astfel, Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași oferă servicii medicale de calitate superioară în screening-ul combinat pentru sindromul Down (trisomia 21) în primul trimestru, respectând standardele de calitate FMF. Pentru mai multe informații, puteți contacta centrul la numărul de telefon 0735 867 886 sau prin email la adresa secretariat@driliev.ro.

Mai multe
articole